Tromsø kommune | Innblikk Nr. 1, 2015 - page 3

INNBLiKK
l
april 2015
3
28.000.000
liter vann
produseres
i Tromsø
kommune
hver dag. Det kommer fra to hovedvannverk og 14 distriktsvannverk.
Først til mølla
Det er derfor ingen hemmelighet at det lønner
seg å være tidlig ute. Kantina er åpen fra 10.30
til 13.30, men det er ikke alle som er sultne på
lunsj allerede klokken 10.30.
– Jeg spiser litt senere, sier en av gjestene i
disken, betaler og legger salatbollen til kjølig
lagring i Marits kjøkken.
Hun har alltid et utvalg salater, ferdig por-
sjonert og pakket, og for at de skal holde seg
friskest mulig lages de nye hver morgen. Der-
for tar de slutt litt utpå formiddagen.
Varmretter serveres tre dager i uka. Freda-
ger er det karbonader, ellers varierer menyen
ut fra hvilke gode råvarer Marit har tilgjenge-
lig.
– Jeg lager mye forskjellig. Pizza er popu-
lært. Ellers serverer jeg vel alt fra omeletter til
suppe. Blomkålsuppa jeg lager også er veldig
populær, smiler Marit.
To regler
Da hun begynte i jobben fantes det to regler det
ikke var lov å kødde med: vafler hver torsdag
og karbonader hver fredag. Ellers fikk Marit
frie tøyler.
– Det har vært en liten overgang. Jeg
kommer fra dagligvarehande-
len, og var deleier av den
gamle Eurosparbutik-
ken i Polarsenteret. Der
jobbet jeg i ferskvare-
disken, og vi produ-
serte både mat for
salg i butikken og
til catering.
Matlaging har
dermed vært mye
av Marits hverdag
gjennom hele karri-
eren, selv om hun aldri
planla å bli kokk.
– Jeg har ingen kokkeut-
dannelse, jeg har bare alltid likt
å lage mat, smiler hun.
Her er det ikke noe halvfabrikata. Marit
lager alt fra grunnen av, det gir best kvali-
tet, men er selvsagt krevende. Hun er alene
«Jeg trives i
mitt eget selskap,
og så får jeg tilfredsstilt
skravlebehovet med de
som er innom her for å
spise.»
marit krogstad,
kantinesjef
om alle oppgavene, hvilket betyr at hun har
knappe tidsfrister, spesielt ommorgenen.Men
hun savner ingen å jobbe sammenmed.
– Vet du, dette passer meg
utmerket! Jeg trives i mitt
eget selskap, og så får
jeg tilfredsstilt skrav-
lebehovet med de
som er innom her
for å spise. Ellers
inkluderer Vann
og avløp meg i sine
personalfester og
tilstelninger, så jeg
kjenner meg på alle
måter som en del av
et kollegium selv om
de andre til daglig sitter
en etasje opp.
Tekst:
Oddny J. Johnsen
Foto:
Rune Stoltz Bertinussen
Kantinesjef Marit Krogstad setter ekstra god smak på dagene for sine kollegaer.
1540
gravesøknader
behandlet kommunen
i 2014. Den nett­
baserte løsningen
KGrav er innført for å koordinere planlagt gravearbeid.
1,2 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,...28
Powered by FlippingBook